Prenatale sessies en postnatale revalidatie

Zwanger zijn is een erg unieke belevenis. Deze gaat vaak gepaard met veel vragen, maar jammer genoeg ook met klachten.

Als kinesitherapeuten kunnen wij jullie bijstaan in dit proces.

Tijdens de zwangerschap ontstaan vaak ‘musculoskeletale’ klachten, in de volksmond: klachten ter hoogte van de spieren en het skelet. Dit door een veranderende statiek en belasting op het lichaam. Door het losmaken van gewrichten en spieren maar vooral door het aanpassen van houding en de manier van beweging kunnen veel klachten weggewerkt worden. Er kan een thuisprogramma meegegeven worden met zowel losmaak- als spierversterkende oefeningen die gedurende de zwangerschap mogen uitgevoerd worden.

Naar aanleiding van de bevalling geven we 2 prenatale sessies. Dit zijn sessies van telkens één uur, de eerste zonder, de tweede sessie met de partner. Gedurende deze sessies krijgt de aanstaande mama meer informatie over het bevallingsproces. Dit gaat onder andere over houdingen die kunnen aangenomen worden tijdens de arbeid en bevalling, tips naar persen, ademhaling enzoverder. Hier wordt de partner in betrokken, deze kan namelijk erg veel betekenen voor de aanstaande mama.

Na de bevalling kan er gestart worden met postnatale sessies. Bij een natuurlijke bevalling wordt dit opgestart na 6 weken, bij een keizersnede na 8 weken. Hierbij wordt er geoefend op de bekkenbodem-, buikspier- en algemene kracht, algemene conditie, statiek/houding. Er worden ergonomische tips meegegeven naar voeding, dragen van een maxi cosi enzoverder. De oefeningen worden geleidelijk aan opgebouwd gedurende 9 behandelingen. Indien nodig worden er nog beurten bijgevraagd.


Neem gerust contact met ons op voor extra informatie!

Groetjes,

Ellen en Sarah